BCN FILM FEST // 20-27.04.18

II FESTIVAL INTERNACIONAL DE CINEMA DE BARCELONA-SANT JORDI

Jurat

JURAT DE LA SECCIÓ OFICIAL:


CLAUDIA LLOSA

Va néixer a Lima en 1976. Llicenciada en Direcció de Cinema, va cursar un Master en Guió de Cinema i Televisió a l’Escola d’Arts i Cinema TAI a Madrid. Després d’especialitzar-se en Direcció cinematogràfica a la Universitat de Nova York, va debutar en el camp del llargmetratge amb “Madeinusa” (2006), mereixedora entre altres esments del Premi de la Crítica en el Festival de Rotterdam.

Amb la seva segona pel·lícula, La teta asustada (2008), va aconseguir l’Ós d’Or a Berlín i una nominació a l’Oscar a la Millor Pel·lícula de Parla No Anglesa. L’any 2014 va estrenar No llores, vuela, la seva producció més ambiciosa, protagonitzada per Jennifer Connelly, Cillian Murphy i Mélanie Laurent.

TONI SOLER
Després de compaginar la col·laboració en mitjans de comunicació locals amb els seus estudis d’Història Contemporània, el 1995 es va incorporar a l’equip del programa El Terrat, de Ràdio Barcelona. La seva feina amb Andreu Buenafuente va continuar a TV3, primer com a guionista i després com a director del seu propi programa: Malalts de Tele (1997-2000). El 2000 va començar a l’emissora RAC 1 el programa Minoria absoluta, obtenint el Premi Ondas i el Premi Nacional de Cultura de la Generalitat de Catalunya.

Soler (Figueres, 1965) és director de la productora Minoria Absoluta, responsable dels programes de TV3 Polònia i Crackòvia, així com d’altres productes audiovisuals com les TV movies 14 d’abril: Macià contra Companys i Descalç sobre la terra vermella.

És també un dels impulsors del diari Ara i director de la revista d’història de recent aparició El món d’ahir. A més és autor de llibres de gèneres diversos com Història de Catalunya (modèstia a part) o L’última carta de Companys.

CHUFO LLÓRENS
Chufo Lloréns (Barcelona, 1931) va estudiar Dret, si bé va desenvolupar la seva activitat com a empresari al món de l’espectacle. Des de sempre apassionat per la història, no va iniciar la seva carrera literària fins fa vint-i-cinc anys. Entre les seves obres destaquen Catalina, la fugitiva de Sant Benito (2008), La otra lepra (2010) i La saga de los malditos (2011). Te daré la tierra (2008) i Mar de fuego (2011), ambientades en la Barcelona medieval, van ser sengles èxits de vendes i li han convertit en un dels autors favorits entre el públic de novel·la històrica, tant al nostre país com a l’estranger. Les seves obres s´han traduït a 12 idiomes, amb més d’un milió d’exemplars venuts a tot el món.
En 2011 va rebre la Medalla d’Honor de Barcelona.

Anuncis